Resorter nära djurlivet

s74 wilpena

Flera av resorterna vi kan erbjuda ligger på korallöar, i nationalparker eller i områden med ett rikt djurliv.

Här är några trevliga resorter som vi rekommenderar om du vill komma nära djurlivet.

Wilpena Pound Resort

s74 wilpenaUtforska Flinders Ranges och Wilpena Pound, se fåglar och kängurur i sitt rätta element. Gör en guidad tur och utforska gammal aboriginsk konst, vandra eller varför inte se detta landskap i sin helhet från luften.

60 rum, luftkonditionering, pool, restaurang, bar, BBQ område, cykeluthyrning. Hotellet är rökfritt.

Wilpena Pound ligger 453 km norr om Adelaide (ca 6 tim med bil).

Prisklass: priskategori 3

Tangalooma Dolphin Resort

tangalooma sid 28 delfinbildInte långt från storstaden Brisbane ligger denna speciella resort, mitt i en nationalpark på Moreton Island. Precis som namnet antyder kan du här komma i närkontakt med vilda delfiner som varje dag kommer in till stranden för att bli matade.

Standard: priskategori 3

Kingfisher Bay Resort

s31 kingfisher 1Världens största sandö, Fraser Island, ligger ett par hundra kilometer norr om Brisbane och detta är en unik ö även för Australien. Kingfisher Bay Resort har allt det som hör till en drömsemester.

Standard:priskategori 3

Heron Island Resort

heronisland exteriorEn fantastiskt idyllisk resort som ligger på en korallö på the Great Barrier Reef. Här finns ett unikt marint djurliv, havssköldpaddor, valar och en rad fågelarter. Heron Island Resort är den enda resorten på Stora Barriärrevet som erbjuder alla typer av rum - från standardrum till förstaklass sviter.

Standard:priskategori 4

O'Reilly's Rainforest Retreat, Lamington

s28 oreillys 2 Lamington National Park är otvivelaktigt en av Australiens vackraste nationalparker med en stor variation av växt- och djurliv. O’Reilly’s Rainforest Retreat är en enastående resort känd för sin trevliga atomsfär och sitt läge i nationalparken.

Standard:priskategori 4

Lady Elliott Island Eco Retreat

s31 lady e 1Helt i söder på Stora Barriärrevet ligger Lady Elliot Island, och hit man åka om man vill ha en helt speciell upplevelse. Många anser att detta är den bäst bevarade delen av revet, med kanske det rikaste livet av fisk och koraller.

Prisklass:priskategori 5

Rawnsley Park Station - Eco Villas

s74 rawnsleySe molnen bli röda när solen går ner över Wilpena Pound. Bli inspirerad av ett landskap som har fängslat författare och konstnärer i generationer.

Upplev det unika australiensiska djurlivet i sina naturliga omgivningar. Eller utforska ett område rikt på aboriginsk kultur.

Prisklass:priskategori 4

Emirates One&Only Wolgan Valley Resort & Spa

wolgan s 01

Emirates One&Only Wolgan Valley Resort & Spa är av Australiens finaste resorter med ett perfekt läge i de spektakulära Blue Mountains, lite över en timmes med bil från Sydney.

Detta är en av de mest kända och bäst besökta nationalparkerna i delstaten New South Wales. Naturen är fantastisk och utsikten utöver parken från de otaliga utsiktspunkterna måste bara upplevas.

Prisklass: priskategori 5

Southern Ocean Lodge

southernoceanlodge exteriorSouthern Ocean Lodge är en femstjärnig boutique lodge vid Hanson Bay på Kangaroo Island som är designad med den unika naturen i tankarna. Lodgen nästan svävar på toppen av en klippa i ett dramatiskt landskap längs kustbandet.

Prisklass:priskategori 5

Capella Lodge, Lord Howe Island

capellalodge pool Capella Lodge ligger på den avsides belägna södra delen av världsarvslistade Lord Howe Island. Med sin spektakulära och vackra utsikt mot havet, lagunen och bergen är Capella Lodge mycket omtyckt av gäster som vill ha en elegant och sofistikerad tillflyktsort.

Med sviter som är individuellt inredda i modern stil, personlig service och ett utmärkt kök är detta en unik och exklusiv Lord Howe upplevelse. 

Prisklass:priskategori 5

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor