Nära djurlivet

Girl with kangaroosEn resa till Australien är en speciell upplevelse nästan oavsett vad du väljer att göra eller var du åker. Men varför inte sätta av lite tid till för en extra speciell upplevelse och komma nära det unika djurlivet som finns här? Från känguru till koala, papegojor till korallfiskar, valhaj till krokodiler – i Australia kan du komma nära djurarter som inte finns någon annan stans i världen.

I närheten av de flesta storstäder djurparker och zoologiska trädgårdar med ett stort utbud av de unika djurarterna i landet, och i dessa kan man också se arter som är svåra att se ute i naturen - då de antingen är aktiva på natten eller för att de är utrotningshotade. Vi kan tryggt rekommendera att man avsätter en dag för att besöka dessa djurparker.

Men det är ändå extra speciellt att uppleva djurlivet i sin naturliga miljö och omgivningar. På dessa sidor har vi samlat ihop en del reseförslag, utflykter och resorter där man kan uppleva djurlivet i Australien på nära håll. Vi vill ändå för ordningens skull göra er uppmärksamma på att vi inte kan garantera att man kommer nära djurlivet, för det är vilda djur som gör som de vill...


DolphinDagsturer och utflykter

Du behöver inte resa långt från de stora städerna innan du är ute i mer eller mindre orörd natur. Här har vi några dagsturer och längre utflykter som vi rekommenderar för att komma nära djurlivet.

Läs mer...


oreillys rainforest retreat 1Resorter

Flera av resorterna vi kan erbjuda ligger på korallöar, i nationalparker eller i områden med ett rikt djurliv. Här är några trevliga resorter som vi rekommenderar om du vill komma nära djurlivet.

Läs mer...


Cape TribulationReseförslag

Vi har satt ihop flera konkreta reseförslag som förhoppningsvis kan bidra med lite inspiration när ni ska planera resan "down under". Dessa förslag ger dig en god chans att komma nära djurlivet.

Läs mer...

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor