Båt och cruise

WavedancerOm man ska uppleva Australien bör man även göra en eller flera båtturer, oavsett om man väljer en dagstur eller en längre kryssning.

För de flesta är en kryssning med sol och bad på Stora Barriärrevet det mest naturliga valet, men för dem som vill något utöver det vanliga kan vi erbjuda båtturer både i och runt Sydney hamn och på den mäktiga Murray River i South Australia. De flesta kryssningarna sker med större eller mindre segelbåtar och detta är en trevlig upplevelse som vi verkligen rekommenderar!

Att kryssa i Australien är något helt annat än det man ofta förknippar med en kryssning i Karibien eller Medelhavet. Här är atmosfären mer avslappnad, båtarna mindre, man går barfota om man vill och besättningen är fantastiska representanter för den australiensiska gästfriheten.

Om du klickar på länkarna nedan finner du resrutter och prisexempel. Kontakta oss för förslag och priser.

Quicksilver Outer Barrier Reef

Stora BarriärrevetStora Barriärrevet är ett måste för de flesta som besöker Australien och man behöver inte ens bli blöt för att kunna betrakta livet under ytan. Många väljer att se det fantastiska korallrevet tryggt ombord en båt med glasbotten. Vi rekommenderar alla att uppleva detta underverk, om det så bara är på en dagstur.

Prisklass: priskategori 3

Coral Expeditions

Coral PrincessCoral Expeditions specialiserar sig på kryssningar med mindre båtar och de har ett par som gör olika kryssningar på Stora Barriärrevet. Man kan välja att börja kryssningen i Carins eller Townsville och om man vill kan man inkludera flygresan mellan dessa städer i ett paket. Med strax under 21 hytter och max 42 passagerare är båten mycket mindre än vad man till exempel förknippar med kryssningar i Karibien eller Medelhavet. Atmosfären ombord är informell med bl.a. en ”open bridge policy” som betyder att passagerarna i stort sett alltid är välkomna att komma upp och hälsa på kaptenen och besättningen på bryggan.

Pro Dive

Dyka på Stora Barriärrevet3 dagar

Stora Barriärrevet är känt som världens åttonde underverk och den enda levande organismen på jorden som kan ses från rymden. Det utgör totalt ett område på 260 000 kvadratkilometer och sträcker sig 2000km längs Queenslands kust.

Här lever mer än 1500 olika fiskarter i regnbågens alla färger och mer än 350 olika typer av koraller. Vattentemperaturen ligger mellan 22 och 28 grader året runt och det är behagligt att spendera långa stunder i vattnet. Inte konstigt att detta är ett populärt resmål för dykare och snorklare!

Prisklass: priskategori 5

Sydney Harbour Cruise

Sydney Harbour CruiseSydney har kanske den vackraste hamnen i världen och ingen resa hit är komplett utan en båttur. Lägg storstadens sorl och trafik bakom dig och upplev Sydney från sjösidan.

Murray River Cruises

Murray PrincessMurray River är för Australien vad Nilen är för Egypten – ett stort och omfattande flodsystem som har varit med att skapa forntiden, nutiden och som kommer att bestå som en national symbol även i framtiden. En kryssning är det bästa sättet att uppleva floden och en del av den vackra och fascinerande Australiensiska outbacken. Floden rinner genom några av de torraste områdena i den torraste delstaten, i denna världens torraste kontinent – något som har skapat en unik flora och fauna.

Orion Expedition Cruises

Orion Expedition CruiseOrion Expeditions Cruises tar dig med på en oförglömlig resa i ett av de mest spektakulära områdena i hela Australien. Kimberley är ett område som är svårtillgängligt, men med båt kommer man till fantastiska platser som man annars bara ser på film. Dessutom är komforten ombord av bästa klass - det är nästan som de spränger gränserna för detta. Detta är en upplevelse för livet. Kanske är det en bröllpsdag som ska firas, kanske en jämn födelsedag?

Cruise Whitsunday

CamiraNär man besöker Airlie Beach är en dagstur ut till de många öarna i Whitsundays närmast obligatoriskt. Vi rekommenderar också att ni gör en tur ut till den yttre delen av barriärrevet.

Explore Whitsunday

SolwayKlimatet i Whitsunday Islands är tropiskt med behaglig temperatur hela året. Här finns kristallklart vatten, långa vita stränder, fantastiskt korallrev och en imponernade flora och fauna. Ett av de bättre sätten att uppleva detta på är att göra en tur med en segelbåt.

Ocean Spirit Cruises

silverswift sid 38Ocean Spirit har arrangerat turer ut till barriärrevet i mer än 20 år. Med sin långa erfarenhet och sitt stora utbud av dagsturer, är detta något vi rekommenderar alla som besöker Cairnsområdet.

De har flera segelbåtskatamaraner som går ut från Cairns till olika delar av revet. Du startar på morgonen och är tillbaka på eftermiddagen. Båtarna håller en hög standard och du kan välja mellan att sitta inne eller njuta av solen ute på däck på väg till målet för dagen.

Prisklass: priskategori 2

Sailaway till Low Isles

Sailaway til Low IslesSailaway är en segelbåt katamaran som tar max 33passagerare, och som tryggt kan sägas vara bland en av de finaste båtarna som har turer till revet från Port Douglas. Det här är en femstjärnig strålande upplevelse. På denna dagstur seglar du från Port Douglas ut till ögruppen Low Isles, som bl.a. består av en liten korallö. Snorklingen här är en fantastisk upplevelse bland fiskar och koraller i regnbågens alla färger. Har man riktig tur kan man får se en sköldpadda som simmar runt på revet.

Prisklass: priskategori 2

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor