Äventyr med husbil genom 3 delstater

ayers rock 01Jättemonoliten Ayers Rock, även känd som Uluru. Foto: Tourism NT

Detta reseförslag tar dig från norr till söder genom delstaterna Northern Territory, South Australia och Victoria i husbil. Under resans lopp har ni möjlighet att besöka ikoner så som Darwin, Kakadu Nationalpark, Ayers Rock, Melbourne, Yarra Valley, Philip Island, Great Ocean Road samt Barossa Valley och Adelaide.

Från Stockholm flyger ni via Dubai och Singapore till Darwin, vilket är huvudstaden i Northern Territory. Här tillbringar ni en natt på hotell, innan ni hämtar hur husbilen som kommer vara ett hem under de närmaste 20 dagarna.

120887-2Kakadu National Park. Foto: Johan Lolos

Vi rekomenderar att ni kör genom Kakadu Nationalpark för att få se de enorma våtmarkerna och bergsformationerna med aboriginska klippmålningar. Därefter fortsätter ni söderut via Katherine, där vi rekomenderar en tur med båt eller kajak på floden genom ravinerna vid Katherine Gorge.

Fortsätt därefter söderut mot Alice Springs och stanna på vägen i de små samhällena som oftast inte har mer än ett tiotal invånare. En rundtur genom Alice Springs rekomenderas innan ni kör vidare mot Ayers Rock där ni kikar närmare på jättemonoliten Ayers Rock, även känd som Uluru. Ta även en promenad bland stenformationerna Kata Tjuta som är belägen i närheten.

24237Bunyeroo Valley i Flinders Ranges. Foto: Julie Fletcher

Från Ayers Rock fortsätter ni vidare söderut och korsar över till delstaten South Australia. Ni passerar gruvbyn Coober Pedy, där många av husen är byggda under marken för naturlig svalka i ökenhettan. Om ni har tid kan ni ta en sväng genom nationalparken Flinders Ranges innan ni rullar in i de enorma vinområdena norr om Adelaide. Spendera gärna några lugna dagar här för att smaka på de olika vinerna och den goda maten, i t.ex. Barossa.

Efter Adelaide fortsätter ni österut in i den sista delstaten på turen – Victoria. Vi rekomenderar en dag eller två i Grampians National Park, som är ett område med fina vandringsleder, utsiktsplatser och ett rikt djurliv.

visionsofvictoria1374399 833De 12 Apostlarna längs Great Ocean Road. Foto: Mark Watson

Därefter står den berömda vägsträckan Great Ocean Road på tur. Gör kortare stopp längs vägen och övernatta gärna i några av de mindre orterna längs med kusten. Har ni fortfarande tid kvar kan ni köra till Philip Island innan ni spenderar resans sista dagar i vinområdet Yarra Valley, beläget en timme norr om Melbourne.

Husbilen återlämnas sista dagen i Melbourne och därefter flyger ni hem igjen till Stockholm via Dubai.


Resfakta

Pris per person när två reser tillsammans: från 32 395 kr
Pris per person när fyra reser tillsammans: från 25 895 kr

Priset inkluderar:

  • Flyg Australien t/r
  • 1 natt på hotell i Darwin
  • 20 dagar husbil från Darwin tlil Melbourne, via Adelaide inkl. försäkring.

Resan kan utökas.

Kontakta oss för mer information och beställning »

Turkod: 50572

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor