Från Darwin till Adelaide i bil

Northern Territory og South Australia

004556-786

Denna resa tar dig från norr till söder genom centrala Australien, och har fokus på stora naturupplevelser, aboriginsk kultur och livets goda i det välkända vindistriktet Barossa Valley. 

Flygresan är med Singapore Airlines. Oavsett klass kommer du att uppleva bra och personlig service ombord som ger en bra reseupplevelse med Singapore Airlines. Möjlighet finns att anpassa innehållet i resplanen och att göra stopp i Singapore.

I Darwin checkar ni in på ett trevligt hotell i de centrala delarna av staden. Ni bor här en natt innan ni påbörjar er 12 dagars kör-själv äventyr från Darwin till Adelaide. Ni hämtar bilen i Darwin dagen efter ankomst och vi ser till att boka alla övernattningar på turen söderut. Bilen och hotellen är av god kvalitet och det gör att ni får en komfortabel resa genom Australiens vackra natur.

20241Flinders Ranges. Foto: Paul Torcello

På vägen från Darwin till Adelaideändrar sig naturen hela tiden och det finns otroligt många spännande saker att uppleva. De två första nätterna bor ni i vackra Kakadu National Park och här har vi inkluderat en spännande båttur med Yellow Water Cruises där ni bl.a. får se krokodiler. Ni har även två nätter på hotell i Katherine och tid att uppleva Katherine Gorge. Vi har inkluderat en vacker båttur genom ravinen. Från Katherine kör ni till Tennant Creek där ni kan uppleva Devils Marbels. Dagen efter väntar en lång körtur mot Kings Canyon, och efter en god natts sömn rekommenderar vi att den kommande förmiddagen används till en vandring längs med ravinen i Kings Canyon. På eftermiddagen kör ni vidare till Ayers Rock där ni tillbringar ett par dagar. Vi rekommenderar att ni upplever Ayers Rock både vid soluppgång och solnedgång, samt gör en avstickare till The Olgas för en vandring genom Valley of the Winds

119801-4Uluru, som även känt som Ayers Rock, är en av höjdpunkterna på resan. Foto: Paddy Palin/Tourism NT

Turen fortsätter söderut mot Coober Pedy och på väg dit stannar ni en natt i Marla. Coober Pedy är en gammalt gruvsamhälle där man än i dag gräver efter opaler. Området omkring Coober Pedy är speciellt då det påminner om ett månlandskap och den lilla staden är även den annorlunda då de flesta hus är byggda under jorden. Vi rekomemnderar att ni gör en guidad tur i staden. den sista natten innan ankomst till Adelaide är i Port Augusta.

Efter 12 dagar är ni framme i Adelaide där ni lämnar tillbaka bilen. Ni checkar in på ett centralt beläget hotell. Adelaide är en charmerande stad och ni kan använda tiden till att utforska den på egen hand. Vi rekommenderar att ni besöker Adelaide Central Market.

Resan kan förlängas och utvidgas.

barossa 4Pikes Winery i Clare Valley. Foto: SATC


Resfakta

Pris per person när två reser tillsammans: från 31 295 kr

Priset inkluderar:

  • • Flyg t/r Australien i ekonomiklass • Flygskatter och bränsletillägg • 1 natt på hotell i Darwin • 12 dagar/11 nätter kör-själv paket bil och hotell, Darwin - Adelaide • Yellow Water Cruise i Kakadu • Nit Nit Dreaming Gorge Cultural Cruise i Katherine • 1 natt på hotell i Adelaide

Resan kan utvidgas och förlängas. Kontakta oss för mer information.

Turkod: o/50049

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor