Australiens kontraster

18 dagar

phillip island penguin parade penguins plusRemarkable Rocks, Kangaroo Island.

Upplev det bästa av Kangaroo Island, the Red Centre och Melbourne. På denna resa får du uppleva det unika djurlivet, den röda ödemarken och urbana storstäder. 

Resan börjar i Stockholm, men det är även möjligt att resa från andra städer i Sverige.

Från Stockholm flyger man till Adelaide, vilket är den största staden i delstaten South Australia. Adelaide är en bra utgångspunkt för allt spännande man kan göra i området. Ni tillbringar först ett par nätter på hotell i Adelaide och följer med på en dagstur till det välkända vindistriktet Barossa. I en liten grupp besöker ni flera av de kända vinproducenterna och givetvis ingår provsmakning.

barossa 4Barossa. Foto: SATC

Därefter går turen vidare till Kangaroo Island, där ni deltar i en 2-dagars guidad rundtur på denna unika ö. Ön, med sin varierade och spännade natur, är ett utmärkt ställe för att uppleva Australiens  djurliv i det vilda.

Efter en sista natt i Adelaide stiger ni om bord på det legendariska tåget The Ghan, som tar er till Alice Springs. Resan tar cirka 24 timmar och ni bor i kategorin Gold Sleeper, i vilken alla måltider är inkluderade.

854352 hAyers Rock (Uluru). Foto: David Hancock

Vid ankomst till Alice Springs checkar niin på ett centralt beläget hotell. Dagen efter påbörjar ni resan in till den del av Australien som kallas Red Centre, och de följande tre dagarna kommr ni att utforska jättemonoliten Ayers Rock (Uluru), Kata Tjuta  och den stora ravinen Kings Canyon

Efter rundturen spenderar ni en sista natt i Alice Springs innan ni flyger vidare till Melbourne. I Melbourne har ni först ett par dagar i staden, där ni bland annat deltar i en guidad tur genom de trånga bakgator och arkader som staden är så känd för.

visionsofvictoria1244166-305De 12 Apostlarna längs Great Ocean Road. Foto: Robert Blackburn

Därefter hämtar ni ut en husbil och då har ni friheten att själva besöka de platser som ni önskar. Vi rekommenderar att ni kör den välkända kuststräckan Great Ocean Road, spenderar någon dag i nationalparken Grampians, vindistriktet Yarra Valley och besöker pingvinön Phillip Island. Efter 7 dagar i denna husbilsvänliga delstat lämnar ni tillbaka husbilen och hoppar på flyget hem till Sverige igen.


Resfakta

Pris per person när två reser tillsammans: från 47 495 kr

Priset inkluderar:

 • Flyg Stockholm - Australien t/r
 • 3 nätter på hotell i Adelaide
 • Heldagstur «Best of Barossa» inkl. lunch
 • 2 dagars guidad rundtur på Kangaroo Island
 • Tåg, the Ghan, från Adelaide till Alice Springs
 • 2 nätter på hotell i Alice Springs
 • 3 dagars guidad rundtur till Ayers Rock och Kings Canyon
 • Inrikesflyg Alice Springs – Melbourne
 • 2 nätter på hotell i Melbourne
 • Halvdagstur « Lanes and arcades» inkl. lunch i Melbourne
 • 7 dagar Maui husbil från/till Melbourne inkl. försäkringar

Resan kan utökas.

Kontakta oss för mer information och beställning »

Turkod: 50544

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor