Lyx i Australien

Solnedgång över den röda ödemarken är ren resemagi.

Ät frukost med utsikt mot Uluru, även känd som Ayers Rock, kryp till sängs medan kängurur hoppar utanför ditt fönster. Upplevelserna står på rad med dessa fem noga utvalda elithotell som bas.

Drömresan till Australien börjar ofta precis så ; en dröm. Om exotiskt djurliv, spektakulär natur och kulinariska upplevelser på en annan kontinent. Men hur i all världen ska man hinna att se allt, och inte minst, var ska man bo? Här är resrutten för dig som önskar små boutiquehotell, närodlade råvaror, spabehandlingar och komfort i särklass. Resan till och från Australien sker med prisbelönta Singapore Airlines.

Melbourne - starta i söder på en urban oas

Du landar i matmeckat Melbourne på sydkusten, som är minst lika spännande och pulserande som Sydney. Checka in på Park Hyatt Melbourne, ett femstjärnigt urbant hotell med egen high tea-salong och prisbelönt restaurang. Här bor du på gångavstånd från stadens "laneways", som är små vackra gränder, fulla av baristakonst och matkultur. Kom över jetlaggen och anpassa dig till Australientid!

Great Ocean Road - privatchaufför och helikopterperspektiv

Vad kan vara bättre än att starta semestern med en dagstur längs Great Ocean Road, som är en av världens vackraste vägsträckor? En privatchaufför hämtar dig på hotellet i Melbourne och tar dig med till surfkulturen i Bells Beach och vidare till semesterorten Lorne. Härifrån slingrar sig vägen längs med klippväggarna och ni gör stopp för att äta skaldjur och avnjuta lokalproducerat vin. Skeppsvrakskusten upplever ni från helikopterperspektiv. Flyg över kända landmärken som 12 Apostles, Loch Ard Gorge och Cape Otway, som Australiens äldsta fyrtorn och går under namnet «the Beacon of Hope». Fulla utav intryck återvänder ni till den härliga hotellsängen på Park Hyatt Melbourne, och oavsett om du drömmer om perfekta surfvågor eller skeppsvrak så är Australien officiellt invigt.

Flyg över landmärken som 12 Apostles, Loch Ard Gorge och Cape Otway.

Mornington Peninsula - checka in på ett äkta designhotell

En timme med bil utanför Melbourne ligger Mornington Peninsula, där boutiquehotellet Jackalope uppenbarar sig som en julvel bland vinrankor och vackra vyer. Allt från den svarta, eleganta fasaden till de noggrant sammanställda konstverken förmedlar ett första intryck utöver det vanliga, ett litet designhotell med endast 46 rum. Du märker redan vid frukosten att detta är ett unikt ställe, när mjölken kommer från Melbournes Saint David mikromejeri och kaffebönorna från Morningtons Commonfolk Coffee Co. Två nätter här gör underverk, och du är nästan förlåten om du inte lämnar hotellet. Men Mornington Peninsula väntar på dig utanför hotelldörren. Halvön är även känd som Australiens svar på The Hamptons, så oavsett om det är golf, vinprovning, segling, gourmetmiddagar eller idylliska fiskebyar som intresserar dig så finns det här.

Jackalope Hotel på Mornington Peninsula.

 

The Outback - med bubblor i glaset

Besöker du Australien, så bör du uppleva "det röda hjärtat". Enligt aboriginernas religion, som har det poetiska namnet "Dreamtime", är detta platsen där världen skapades. Flyg till Uluru, även känt som Ayers Rock, och checka in på Longitude 131. Detta är en av världens bästa "wilderness camps" och här sparar man inte på detaljerna. Alla rum har utsikt mot Uluru, och från din säng kan du se hur solens vandring över himlen färgar stenmonoliten i allt från glödande rostorange till en gyllene nötbrun nyans.

 

«Låt personalen tända en eld för dig, beställ en nightcap och njut av nattens ljud och stämningar.»

 

Välj om du vill sova inne i lyxtältet på Longitude 131, eller i en swag under stjärnhimmelen.

Vill du känna the Outback in på kroppen, kan du sova på terrassen i komfortabla "swags", en australiensisk uppfinning som kombinerar sovsäck och madrass. Låt personalen tända en eld åt dig, beställ en nightcap och njut av nattens ljud och stämningar. Du tillbringar hela fyra nätter här, i välgörande omgivningar med spa, pool och middagar under bar stjärnhimmel. För här - långt från civilisation och neonljus - kan du se fler stjärnor än du någonsin trodde fanns. På dagtid bekantar du dig med Uluru och Kata Tjuta nationalpark, både i fågelperspektiv med helikopter och till fots. Detta är en upplevelse som skriver in sig i livets dagbok med versaler, fet stil och utropstecken. Ren resemagi!

Adelaide - tillbaka till civilationen

Adelaide är huvudstad i delstaten South Australia och en levande festivalstad med utmärkta restauranger. När du checkar in på Mayfair Hotel, kan du glädja dig åt att vara tillbaka i civilisationen på takterrassen HENNESSY, som passar utmärkt för något kallt i glaset i den ljumma kvällen. Men sitt inte uppe allt för länge. Redan nästa morgon kommer chauffören och kör er till flygplatsen, och nästa etapp är lika exotisk som den är exklusiv.

Hennessy Bar på Mayfair Hotel i Adelaide.

Kangaroo Island - känguru - och kanapésafari

Det är något speciellt med äkta lyxhotell. Du märker standarden med en gång du kommer in genom dörren. Inte för att du kallas sir och madam eller för att du kan välja mellan 65 olika juicer till frukost, men för att designen är enhetlig, personalen ser dig i ögonen och allt är tillrättalagt. Så är det på Southern Ocean Lodge. Hotellet utsågs till Australiens bästa 2015, och är en magisk plats där himlen smälter ihop med havet och där både minibar och vinkällaren är inkluderad i priset. Under dagtid kan du följa med på hotellets aktiviteter, som till exempel känguru- och kanapésafari.

- Denna utflykt kallar vi gärna för 'roos & booze" säger John Hird, markedschef på lodgen.

Han avslöjar också att affärsmagnaten Bill Gates bodde här med familjen under sitt förra Australienbesök. Men i linje med den opretentiösa australiensiska mentaliteten handlar inte den luxuösa lodgen om att se och bli sedd. Här handlar det om att vara precis den man är, och vill du äta frukost i tofflor och morgonrock, ja då gör du det!

Southern Ocean Lodge är en perfekt plats när man vill ladda batterierna.

Håller du med om att tofflor och morgonrock är den nya lyxen? Läs mer om lyx på australiensiska här.


RESFAKTA

kart

Standard: priskategori 5

Pris per person när två reser tillsammans i Economy Class: 
från 115 000 kr

Pris per person när två reser tillsammans i Premium Economy: 
från 119 000 kr

Pris per person när två reser tillsammans i Business Class: 
från 132 000 kr

Priset inkluderar:

 

 • Flyg Australien t/r i vald klass med Singapore Airlines
 • Inrikesflyg i ekonomiklass Melbourne - Ayers Rock - Adelaide
 • Flygskatter och bränsletillägg
 • 3 nätter på Park Hyatt Melbourne inkl. frukost
 • Dagstur till Great Ocean Road inkl. helikoptertur över Twelve Apostles
 • Hyrbil i 3 dagar som hämtas/lämnas i Melbourne
 • 2 nätter på Jackalope Hotel på Mornington Peninsula, inkl. frukost
 • 4 nätter på Longitude 131 i Ayers Rock, inkl. alla måltider och dryck (inkl. fransk champagne, premium viner och brännvin), transfer, utflykter, privat dining-experience och 15 minuters helikoptertur över Red Centre.
 • 1 natt på Mayfair Hotel Adelaide inkl. frukost
 • Flyg Adelaide-Kangaroo Island t/r
 • 3 nätter på Southern Ocean Lodge på Kangaroo Island inkl. alla måltider, dryck (med och utan alkohol), guidade utflykter och spa voucher.
 • Alla transfers i Australien
 • Turistvisum till Australia

 

Möjlighet finns att anpassa innehållet i resplanen. 

Kontakta oss för mer information och bokning »


 5 anledningar att välja Australienresor - Upplev smidigheten av en paketresa utan att behöva resa i grupp.

Specialkunskap om Australien

Alla våra anställda har antingen bott eller rest mycket i Australien, och känner till varje stad, ö och avkrok. Vår expertis finns inte hos andra. Vi ger dig svar på allt du undrar över, som hur vädret är, vilket hotell som passar din budget och möjliga resrutter.

Trygghet

Beställer du resan genom oss, är du skyddad av Paketreselagen och lagstadgad resegaranti. Det betyder bland annat att om ett flyg blir försenat vid oväder, strejk eller inställda avgångar, så hjälper vi dig. Du behöver inte oroa dig under resan, och det är extra komfortabelt i ett så stort land som Australien där avstånden är enorma. Genom resegarantin är du skyddad om ett hotell eller flygbolag går i konkurs. Beställer du själv på nätet, har du få eller inga rättigheter och kan förlora stora belopp.

Vi är att lita på

Vi har inget intresse av att sälja något till dig som vi inte tror du blir nöjd med, och vi står för kvaliteten på de produkter vi säljer. I motsats till en anonym hemsida, är vi människor du kan tala med- både före, under och efter resan.

Vi gör resan rimligare och smidigare

Efter många år i branschen har vi bra prisavtal med våra samarbetspartners, något som kommer dig till godo när vi hjälper dig med din resrutt. Vi har även möjlighet att boka internationella och inrikes flygbiljetter samtidigt, något som ger ett mer fördelaktigt pris.

Du sparar tid

Det är många förberedelser innan du ger dig ut på en stor resa. Visum, internationellt körkort, transittider, och hur kommer du från flygplatsen till hotellet? Vi hjälper dig med alla förberedelser, så att du kan använda din tid till annat, så som att glädja dig till resan Down Under!


Läs mer om denna resa och se vad som är inkluderat här: Australia in style

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor