Australia in style

14 dagar

Australia in styleDenna resa tar dig både högt och lågt i Australien.


Detta är resan för dig om önskar det allra bästa, både när det gäller upplevelser och boende. Bo på några av Australiens mest unika resorter, inklusive Longitude 131 i Ayers Rock och Southern Ocean Lodge på Kangaroo Island. Dagarna är fyllda av upplevelser. Se Twelve Apostles och Great Ocean Road från en helikopter, smaka på lokalproducerat vin på vackra Mornington Peninsula, ät middag under stjärnorna i Ayers Rock och utforska det rika djurlivet på Kangaroo Island.

First class med Emirates.First class med Emirates.

Resan startar i Stockholm, men det finns även möjlighet att ansluta från vissa andra städer i Sverige. Ni flyger i ekonomi, business eller first class med Emirates via Dubai till Melbourne. Inkluderat i business och first class är chaufför service till flygplatsen om man bor inom en radie av 60 km från Arlanda flygplats, samt transfer till hotellet vid ankomst till Melbourne.

Se Great Ocean Roads vackra kustlinje på en helikoptertur från Apollo Bay.Se Great Ocean Roads vackra kustlinje på en helikoptertur från Apollo Bay.

Melbourne och Great Ocean Road

I Melbourne bor ni 2 nätter på Park Hyatt Melbourne, som är ett 5-stjärnigt hotell central beläget i staden nära St. Patrick’s Cathedral och Fitzroy Gardens. Det är gångavstånd från hotellet till Federation Square, butiker, restauranger och nöjesområdet Southbank.

Melbourne är staden som vet hur man njuter av livet. Allt finns tillgängligt i staden som har en spektakulär blandning av ny och gammal arkitektur, eleganta gator och överdådiga parker och trädgårdar.

Dagen efter ankomst står Great Ocean Road på programmet. Great Ocean Road är en av Australiens vackraste kustvägar,och den slingrar sig längs med sydkusten i Victoria. Ni kör delar av den mest spektakulära sträckan av Great Ocean Road. Titta efter koalor i träden vid Kenneth River och besök den berömda surfstranden Bells Beach, innan ni äter en bättre lunch i Apollo Bay. Därifrån stiger ni ombord i en helikopter som tar er med på en fantastisk flygtur över Cape Otway Light Station och vidare till de världskända stenformationerna Twelve Apostles. Efter helikopterturen återvänder ni till Apollo Bay och därifrån kör ni tillbaka till Melbourne.

 

Montalto Vineyard & Olive Groveär en av över 50 vingårdar på Mornington Peninsula.Montalto Vineyard & Olive Groveär en av över 50 vingårdar på Mornington Peninsula.

Mornington Peninsula

Nästa morgon hämtar ni en hyrbil och kör till Mornington Peninsula, där ni tillbringar de nästkommande tre dagarna. Mornington Peninsula ligger ca en timme med bil från Melbourne och har länge varit en populär destination för lokalbefolkningen när de vill komma ut från storstaden i några dagar.

Ni bor två nätter på eleganta Jackalope Hotel, som ligger i anslutning till vingården Willow Creek. Från hotellet har man utsikt över ändlösa vinrankor, och vad är väl mer naturligt än att njuta av en god måltid i vingårdens restaurang matchat av ett av deras viner.

Under vistelsen på Mornington Peninsula kan ni använda hyrbilen för att se mer av vad denna halvö har att bjuda på Här kan man gå långa promenader, spela golf, besöka vingårdar, gå på spa eller njuta av en bättre måltid på en av områdets populära restauranger. Spendera några avkopplande timmar på Peninsula Hot Springs, som er en samling av naturlig varma källor. Anläggningen har över 20 olika badupplevelser inklusive en grottbassäng, turkiska ångbad, bastu, avkylande bassäng, badområde för familjer, masserande termiska mineralduschar och en bassäng som ligger på en höjd med 360-graders utsikt över det omkringliggande landskap.

Efter vistelsen på Jackalope återvänder ni till Melbourne på eftermiddagen, lämnar tillbaka bilen och checkar åter igen in på Park Hyatt för en sista natt.

 

Utsikten mot Uluru från de luxuösa tälten på Longitude 131 kan inte bli bättre.

Australiens röda centrum

Nästa morgon flyger ni vidare till Australiens röda centrum. I Ayers Rock bor ni på den unika resorten Longitude 131, som är den bästa resorten i Red Centre och en av de bättre i hela Australien. Longitude 131 är en luxuös, naturvänlig och romantisk resort där man från sitt eget tält kan uppleva soluppgång och solnedgång över Uluru, och den orörda naturen vid nationalparken.

De 15 designade rymliga lyxtälten ligger var för sig med utsikt över Uluru. Tälten är smakfullt inredda och är utrustade med alla tänkbara bekvämligheter. Alla måltider och det mesta av dryck, inklusive fransk champagne och premium viner, är inkluderat i vistelsen. Resorten har ett eget exklusivt utflyktsprogram för sina gäster, som t ex Uluru & Kantju Gorge Sunset tour, Kata Tjuta & Walpa Gorge Tour, Uluru Sunrise Walk & Cultural Center tour, Mulgara Gallery och Township Tour.

På Longitude 131 kan vi garantera en unik upplevelse och ett minne för livet.

 

Kangaroo Island är en av de bästa platserna för att utforska djurlivet i Australien. Kangaroo Island är en av de bästa platserna för att utforska djurlivet i Australien. Foto: South Australian Tourism Commission

Adelaide och Kangaroo Island

Efter vistelsen i outbacken flyger ni vidare till Adelaide. Här tillbringar ni en natt på eleganta Mayfair Hotel, som är stadens nyaste 5-stjärniga hotell. Beläget mitt i hjärtat av Adelaide är hotellet nära både restauranger, shopping och sevärdheter.

Från Adelaide är det endast en halvtimme med flyg till Kangaroo Island, ön som är känd för sitt rika djurliv och spektakulära natur. Här bor ni i 3 nätter på exklusiva Southern Ocean Lodge, en 5-stjärnig boutique lodge som är designad för att mest möjligt smälta in i naturen.

Southern Ocean Lodge anses vara en av de allra bästa resorterna i Australien och en vistelse här är en helt speciell upplevelse. Resorten ligger på toppen av en klippa med en imponerande utsikt över havet.

Det finns ett stort utbud av vandringsleder i området och det tar endast ett par minuter att gå ner till stranden. Resorten arrangerar turer runt om på ön, där man får se koalor, kängurur, vallabyer, säl, sjölejon och - om man har tur - valar.

Helpension och dryck är inkluderat under vistelsen på Southern Ocean Lodge. Efter spännande upplevelser utomhus, kan ni själva välja vin från lodgens vinrum, innan ni serveras en utsökt måltid av närodlade australiska råvaror.

Efter vistelsen på Kangaroo Island återvänder ni med flyg till Adelaide, och sedan vidare med Emirates tillbaka till Stockholm via Dubai. Emirates chaufför service kör dig hem vid ankomst till Stockholm om du flyger business eller first class ( inom en radie av 60 km från flygplatsen).Resfakta

kart

Standard: priskategori 5

Pris per person när två reser tillsammans i ekonomiklass:
från 112 000 kr

Pris per person när två reser tillsammans i business class:
från 138 500 kr

Pris per person när två reser tillsammans i first class:
från 168 000 kr

Priset inkluderar:

 • Flyg Stockholm-Australien t/r i vald klass med Emirates
 • Inrikesflyg i ekonomiklass Melbourne - Ayers Rock - Adelaide
 • Flygskatter och bränsletillägg
 • 3 nätter på Park Hyatt Melbourne inkl. frukost
 • Dagstur till Great Ocean Road inkl. helikoptertur över Twelve Apostles
 • Hyrbil i 3 dagar som hämtas/lämnas i Melbourne
 • 2 nätter på Jackalope Hotel på Mornington Peninsula, inkl. frukost
 • 4 nätter på Longitude 131 i Ayers Rock, inkl. alla måltider och dryck (inkl. fransk champagne, premium viner och brännvin), transfer, utflykter, privat dining-experience och 15 minuters helikoptertur över Red Centre.
 • 1 natt på Mayfair Hotel Adelaide inkl. frukost
 • Flyg Adelaide-Kangaroo Island t/r
 • 3 nätter på Southern Ocean Lodge på Kangaroo Island inkl. alla måltider, dryck (med och utan alkohol), guidade utflykter och spa voucher.
 • Alla transfers i Australien
 • Turistvisum till Australia

Resan kan utvidgas. Stopp i Dubai tillåtet i båda riktningarna.

Kontakta oss för mer information och bokning »

Turkod: 61264

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor